Alte știri

Șeful statului a fost testat de câteva ori la COVID-19 înainte de a merge în Federația Rusă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Până a merge la Parada de la Moscova, președintele Igor Dodon s-a testat de două ori la COVID-19, iar la sosirea în capitala Federației Ruse a fost testat încă o dată. Șeful statului spune că nu va sta în autoizolare 14 zile, ci doar câteva zile, iar duminică va efectua încă o dată testul la coronavirus.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

În cadrul emisiunii „Președintele răspunde”, Igor Dodon a declarat că a fost recomandarea părții ruse ca toți participanții la paradă să fie testați de câteva ori. „La noi totul este bine”, inclusiv toți militarii moldovei, care au participat la paradă, sunt sănătoși, a spus șeful statului.

Cât despre autoizolarea la întoarcerea din țară, Igor Dodon a precizat că termenul de 14 zile nu este obligatoriu dacă vizita peste hotare a fost în scop de serviciu. Chiar și așa, a decis să se autoizoleze câteva zile la Holercani, iar duminică va repeta testul și, dacă acesta va fi negativ, va merge luni la întrunirea săptămânală cu președintele Parlamentului și cu premierul, iar apoi se va deplasa în teritoriu.

Citește și: Igor Dodon explică cazurile de infecție cu COVID-19 în instituția prezidențială și în Serviciul de Protecție Pază de Stat

loading...

Comments are closed.