Actual

Șeful statului a vizitat două întreprinderi importante din raionul Cahul

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul vizitei de astăzi în raionul Cahul, șeful statului, Igor Dodon, a vizitat doua întreprinderi importante din regiune, relatează Telegraph.md

Prima a fost fabrica de producere a brânzelelor, fondată în anul 1994, de către Consiliul Raional. Astăzi, întreprinderea se confruntă cu dificultăți, acumulînd datorii față de furnizorii de materie primă și bugetul local, din care cauză planul de producție este realizat în proporție de doar 10%. Reieșind din situația creată, președintele a menționat că voi acorda întreprinderii susținere din partea statului.

Unterior, Igor Dodon a mers la întreprinderea SRL Nadslavit, specializată în cultivarea grîului, orzului, porumbului, florii soarelui, rapiței, precum și a legumelor. Se preconizează majorarea suprafețelor însămînțate și asigurarea sistemului de irigare pe o suprafață de aproximativ 2000 de hectare. Totodată, această gospodărie țărănească se confruntă cu mai multe probleme, una dintre ele fiind inundațiile frecvente a semănăturilor din cauza revărsărilor rîului Prut. Și în acest caz, Igor Dodon a dat asigurări că se va oferi ajutor acestei gospodării, subliniind că susținerea sectorului agricol este una din prioritățile conducerii țării.

Citește și: Igor Dodon, în vizită de lucru la Cahul. Șeful statului a oferit diplome de onoare unui grup de medici

loading...

Comments are closed.