Alte știri

Igor Dodon, în vizită de lucru la Cahul. Șeful statului a oferit diplome de onoare unui grup de medici

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon a mers astăzi într-o vizită de lucru în raionul Cahul, transmite Telegraph.md

În cadrul vizitei a avut o întrevedere cu Marcel Cenușă, președintele raionului, cu care a discutat problemele social-economice din regiune, inclusiv cele din agricultură, și cele legate de situația epidemiologică.

De asemenea, președintele a vizitat  spitalul raional Cahul, pentru a lua cunoștință de măsurile întreprinse în vederea combaterii răspîndirii virusului COVID-19.

Instituția medicală are o capacitate de 334 de paturi, iar în prezent, aici se tratează 32 de pacienți infectați cu coronavirus, alții șapte se află sub monitorizare. Pe perioada epidemiei, în raionul Cahul au fost testate 1001 persoane, dintre care 230 au fost diagnosticate pozitiv, 61 s-au vindecat, patru au decedat.

„Am adresat mulțumiri administrației și personalului spitalului pentru eforturile colosale pe care le depun în lupta cu pandemia și le-am comunicat despre decizia de a declara anul 2020 – An al lucrătorului medical, drept recunoștință pentru contribuția lor enormă în protecția sănătății publice. Totodată, am oferit unui grup de medici Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova.”, a comunicat Igor Dodon.

Citește și: DOC // După cum a anunțat dimineață, Igor Dodon a semnat un decret privind instituirea Anului Lucrătorului Medical

loading...

Comments are closed.