Alte știri

Serviciul Fiscal de Stat a anunțat termenul limită de depunere a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul Fiscal de Stat a publicat un comunicat prin care informează persoanele fizice despre termenul limită de depunere a Declarației cu privire la impozitul pe venit (Forma CET18) pentru anul 2019, relatează Telegraph.md

Termenul declarării și achitării impozitului pe venit pentru anul 2019 a fost modificat in conformitate cu Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr.3 din 23 martie 2020, fiinf stabilit la data de 29 mai 2020.

Dreptul de a prezenta Declarația cu privire la impozitul pe venit îl au toți contribuabilii, acesta constituind, pentru persoanele fizice, 12% din venitul anual impozabil.

În scopul simplificării modului de declarare a veniturilor pentru anul 2019, persoanele fizice pot depune Declarația on-line sau la oricare subdiviziune a Serviciului Fiscal de Stat, indiferent de locul de domiciliu sau reședință a acestora.

Serviciul Fiscal de Stat menționează că, în timpul depunerii declarației cu privire la impozitul pe venit, persoanele fizice au dreptul sa desemneze un cuantum procentual de 2% din suma impozitului pe venit calculat anual la buget către unul dintre beneficiarii desemnării procentuale.

Citește și: 12,4 miliarde lei încasate de Fisc în primele 4 luni ale anului 2020. De unde vin banii

 

loading...

Comments are closed.