Alte știri

Sesizare la ANI și FISC privind averea deputatului Mihai Popșoi. Ce nereguli au fost depistate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul Vladimir Odnostalco a sesizat Autoritatea Națională de Integritate și Inspectoratul Fiscal de Stat despre mai multe neconcordanțe și lacune în declararea veniturilor și intereselor personale ale deputatului PAS Mihai Popșoi, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Analizând declarația depusă de Mihai Popșoi, Odnostalco a constatat că deși mandatul de deputat, este incompatibil oricărei alte funcţii remunerate, inclusiv a funcţiei acordate de un stat străin sau organizaţie internaţională, pe parcursul anului 2019 deputatul PAS a fost remunerat cu 58 509.6 MDL și 10 140.12 Euro de Reprezentanța Fundației Konrad Adenauer, Fundația Friedrich Ebert, Asociația pentru Politică Externă, Universitatea din Milano (bursier).

Totodată, conform declarației de avere și interese depuse de Popșoi la Comisia Electorală Centrală în calitate de candidat la funcția de deputat la alegerile parlamentare din 24.02.2019, Popșoi avea un credit de 30 000 lei, scadent în 2019. Deja din fotoliul de deputat, Popșoi nu a indicat în declarația de avere și interese depusă la ANI acest credit, ceea ce induce asupra faptului îmbunătățirii semnificative a situației financiare.

S-au stabilit divergențe și la modul de declarare a bunurilor imobile. În declarația depusă la CEC, Mihai Popșoi a indicat un apartament cu suprafața 65.5 m.p. , dobândit în 2012 în sumă de 40 5196 MDL și apartament cu suprafața de 29.5 m.p. dobândit în 2016 în sumă de 40 5196 MDL. Când a ajuns în funcția de deputat, Mihai Popșoi a declarat că apartamentele au fost dobîndite în alți ani.

De asemenea, s-a constatat divergențe și la declararea bunurilor mobile, unde inițial automobilul de model Toyota Corolla a fost indicat cu 98 000 MDL conform declarație de avere și interese depusă la CEC, ulterior tot același automobil a fost declarat cu 90 000 MDL sau cu 8000 MDL mai puțin.

Citește și: Cum comentează analiștii politici protestul PAS din fața Președinției

loading...

Comments are closed.