Social

SHS anunță COD PORTOCALIU de INUNDAȚII pe râul Prut

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul meteorologic de Stat a emis o avertizare de cod portocaliu pe bazinul râului Prut în amonte de barajul de la Stânca Costești.

„În legătură cu precipitațiile foarte puternice căzute în cursul superior a Bazinului Hidrografic al râului Prut (Ucraina) Centrul Hidrologic avertizează în intervalul de timp 23-29 iunie: creșterea în continuare a nivelului apei pe sectorul: s. Criva – or. Costeşti – Stânca cu 1.80–2.20 m, faţă de nivelul din 23 iunie. Ieşirea apei în lunca rîului Prut în raioanele Briceni şi Edineţ, cu subinundarea terasamentului de cale ferată or. Cernăuţi-or. Bălţi şi începutul subinundării unor sate aferente râului”, se arată în avertizare.

Tot astăzi, a fost emisă și o avertizare cod galben pe râul NIstru, în amonte de barajul de la Dubăsari. „În legătură cu decizia Agenției Resurselor de Apă din Ucraina de a mări volumul deversării apei din Lacul de Acumulare Dnestrovsc (r.Nistru) pâna la 1400 m3/s. Centrul Hidrologic, prognozează în intervalul 23 – 29 iunie creșterea nivelului apei, față de nivelul din 23 iunie pe sectorul: – s. Naslavcea – or. Dubăsari cu 1.8 – 2.2 m. Apa se va scurge în limitele albiei minore”, se arată în avertizare.

De săptămâna trecută, avem cod galben și pe râul Prut în aval de barajul de la Costești, și unde se atestă „creşterea nivelului apei pe sectorul: – or.Costeşti-Stânca – or.Cantemir cu 2.5 – 3.5 m; – or.Cantemir – s. Brânza cu 1.0 – 2.0 m, faţă de nivelul din 16 iunie. Izolat ieșirea apei în lunca râului Prut și subinundarea terenurilor agricole în cazul spargerii digurilor de stat”.

Citește și: Un bărbat din Ungheni a pretins 10 000 de lei de la un tânăr. Ce urma să facă în schimbul banilor

loading...

Comments are closed.