Politic

Situația Criminogenă din țară îl îngrijorează pe Președinte. Igor Dodon a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Interne

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful statului a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu. În cadrul ședinței a fost discutat subiectul situației criminogene din țară și statisticile accidentelor rutiere grave din perioada 2019-2020.

Igor Dodon, Președintele republicii Moldova, a purtat discuții cu ministrul Afacerilor Interne, cerându-i acestuia să acorde o atenție deosebită investigării cazurilor de rezonanță.

Totodată, Igor Dodon a specificat că persoanele vinovate trebuie să fie trase la răspundere pentru faptele comise.

În cadrul întrevederii s-a atins și subiectul accidentelor rutiere de pe traseele naționale.

„În mod separat am abordat situația de pe drumurile naționale în ceea ce ține de accidentele rutiere. Deși se atestă o îmbunătățire a indicilor comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, totuși situația rămîne a fi alarmantă.”, declară Igor Dodon.

Subiectele discutate de cei doi, vor fi introduse și pe ordinea de zi al Consiliului Suprem de securitate.

„Combaterea fenomenului infracțional este una din prioritățile actualei guvernări, astfel am decis ca la următoarea ședință a Consiliului Suprem de Securitate aceste subiecte să fie incluse în ordinea de zi pentru a fi dezbătute.” conchide Președintele republicii Moldova.

Telegraph.md amintește că Șeful Statului anterior a fost nemulțumit și de activitatea fostului ministru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase. Acesta atunci a fost acuzat public de către Președinte de ineficiență, iar acesta ar fi fost și unul din motivele invocate de fracțiunea PSRM atunci când au anunțat intenția de a înainta moțiune de cenzură împotriva Guvernului Maiei Sandu.

Citește și: Iată când ar putea fi organizate Alegerile Prezidențiale. Igor Dodon oferă detalii

loading...

Comments are closed.