Alte știri

Slusari îi cere Maiei Sandu să examineze la Consiliul Suprem de Securitate subiectul proprietăților din Ucraina

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari solicită președintei Maia Sandu includerea în ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate a subiectului proprietăților Moldovei din Ucraina, transmite Telegraph.md, cu referire la Unimedia.info

Potrivit parlamentarului, situația ce ține de administrarea bunurilor publice moldovenești în țara vecină, mai ales pe fundalul atribuțiilor limitate ale Guvernului, care nu poate opera remanieri de cadre, este mai mult decât gravă.

Alexandr Slusari afirmă că activele a două întreprinderi, cariere de extragere a zăcămintelor din Pervomaisc și Cernăuți, ar fi deja pierdude de către statul Republica Moldova. În plus, sanatoriul Moldova de 17641 m.p. amplasat pe aproximativ 5 ha, teoretic aparține Republicii Moldova, iar practic se află în aer.

„Nu este clar ce autoritate publică centrală moldovenească actualmente gestionează acest obiect. În țara vecină sanatoriul este scos la licitație din numele unei bănci ucrainene falimentare. Pe teritoriul sanatoriului activează mai multe companii, dar nu este clar cui achită acestea plata pentru locațiune”, declară deputatul.

Sanatoriul Moldova din Truscaveț, la fel, ar avea un statut juridic neclar, iar un șir de baze de odihnă de pe litoralul din Ucraina se află în stare deplorabilă.

„Se urmărește falimentarea premeditată a acestora și privatizarea la prețuri derizorii. Alte bunuri deja sunt expuse la vânzare la prețuri foarte reduse.

Evident, nici Guvernul interimar și nici Agenția Proprietății Publice nu au o strategie de gestionare a patrimoniului moldovenesc din Ucraina. Mai mult ca atât, se vede clar că există o grupare criminală, protejată la cel mai înalt nivel la Chișinău, care, pe fundalul inacțiunilor autorităților abilitate, delapidează activele de sute de milioane”, afirmă Slusari.

Președinția nu a anunțat deocamdată când se va convoca CSS și nici ordinea de zi a subiectelor ce vor fi discutate.

Citește și: DOC OFICIAL // Maia Sandu cere CC să-i întoarcă în Guvern pe miniștrii susținuți de Igor Dodon

loading...

Comments are closed.