Slusari, Munteanu și Năstase la întâlnire cu Ambasadorul Federației Ruse. Despre ce au discutat

Astăzi, deputații fracțiunii Platforma DA Alexandru Slusari, Igor Munteanu și Vasile Nastase au avut o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, transmite Telegraph.md

În cadrul discuției a fost abordat subiectul relațiilor bilaterale, care, în opinia Platformei DA, trebuie să fie bazate pe respect și beneficii economice reciproce. De asemenea, a fost pusă în discuție problema evacuării necondiționate a munițiilor și trupelor rusești din Transnistria, Platforma DA având o poziție fermă în acest sens.

Deputații Platformei DA au mai subliniat necesitatea imperioasă a prelungirii regimului exportului liber, fără taxe vamale, pentru producția horticolă și vinicolă moldovenească și au scos în evidență problema eliberării autorizațiilor pentru companiile moldovenești, care transportă mărfuri în Federația Rusă.

În contextul situației politice deputații au reiterat câteva opțiuni ale formațiunii și, implicit, ale Fracțiunii Platforma DA din legislativ: poziția tranșantă privind lipsa de legitimitate a Guvernul Chicu după alegerile prezidențiale și refuzul categoric al formațiunii de a face vreodată coaliție cu PSRM. Platforma DA pledează pentru alegeri anticipate, care, preferabil, să fie organizate de un alt executiv cu viziuni proeuropene, democratice.

Deputații „Pentru Moldova” anunță că vor promova în Legislativ un set de proiecte care vin în ajutorul lucrătorilor medicali

Total
0
Shares
Total
0
Share