Alte știri

(Snooker) Mark Williams a redevenit campion mondial, după o pauză de 15 ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Galezul Mark Williams (43 de ani) a câștigat al treilea său titlu de campion mondial de snooker, după ce l-a învins pe scoțianul John Higgins în marea finală din foaierul Teatrului Crucible (Sheffield), cu scorul de 18-16. Williams a devenit cel mai în vârstă campion mondial de la Ray Reardon încoace, care a câștigat faimosul trofeu la 45 de ani, în 1978.

A fost o finală întinsă pe durata a două zile dominată în mare parte de Williams, care a condus cu 4-0, 5-1, 10-7 și chiar 14-7, dar s-a văzut egalat la 15! A fost momentul când galezul s-a trezit ca un boxer din pumnii adversarului și a revenit la conducere. Și-a adjudecat următoarele două frameuri, apoi a pornit furibund în următorul și părea că nimic nu avea să-l oprească, însă bila roz nu a vrut să mai intre în buzunar, ceea ce ar fi însemnat câștigarea finalei!

Higgins l-a penalizat și a redus diferența pe tabelă, dar nu a mai putut face nimic în următorul frame, chiar dacă a revenit la masă pentru trei snookere. S-a terminat 18-16 pentru Williams, cea mai echilibrată finală din 2005 încoace, când Shaun Murphy s-a impus în fața lui Matthew Stevens, cu același scor.

„Este incredibil. În urmă cu 12 luni nici măcar nu eram aici, am văzut turneul dintr-o caravană. M-am gândit serios să renunț, dar soția mea Joanne mi-a spus că nu pot sta în casă dormind 24 de ore pe zi”, a spus Williams, care în 2017 nu s-a calificat la Crucible.

Mark Williams este la al treilea Campionatul Mondial de snooker câștigat, după edițiile din 2000 și 2003, adjudecate cu același scor, 18-16, în fața lui Matthew Stevens, respectiv Ken Doherty.

loading...

Comments are closed.