Externe

Șobolanii din orașele americane au devenit mai agresivi după perioada în care oamenii au stat în carantină

Pinterest LinkedIn Tumblr

Centrul pentru prevenţia şi controlul bolilor din Statele Unite a avertizat populaţia în ceea ce priveşte comportamentul „neobişnuit” sau „agresiv” al şobolanilor din oraşele americane, drept consecinţă a izolării oamenilor timp de două luni, relatează The Guardian. Şobolanii au început chiar să recurgă la canibalism.

Animalele, care nu au mai avut surse de hrană din gunoiul aruncat de oameni, devin considerabil mai agresive în această perioadă, unele dintre ele recurgând chiar la canibalism. Luna trecută, conform CDC, au fost observaţi şobolani care şi-au mâncat puii pe perioada pandemiei, când activitatea umană a fost redusă la minimum.

Carantina generalizată a dus la un declin al cantităţii de hrană al rozătoarelor, mai ales în zone dense comercial. Unele jurisdicţii au raportat o creştere a activităţii acestor animale care caută noi surse de hrană. Firmele care se ocupă de controlul dăunătorilor ar putea să primească multe solicitări şi notificări privind animale cu comportament neobişnuit sau agresiv”, a transmis agenţia.

Niveluri crescute de agresivitate la şobolani au fost observate în New York. Canibalism şi infanticid au fost, de asemenea, raportate printre populaţia de rozătoare din centrele urbane. În New Orleans, astfel de comportamente au fost surprinse pe camerele de supraveghere.

Sursa: Digi24.ro

Citește și: Aglomerație infernală pe plajele din Marea Britanie. Autoritățile fac apel la „bun simț”

 

loading...

Comments are closed.