Alte știri

Șoferul care a urcat beat la volan și a provocat un accident rutier, soldat cu decesul a trei persoane la Piatra, Orhei, a fost condamnat la 8 ani de închisoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura raionului Orhei anunță despre condamnarea, la 8 ani închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport pentru șoferul, care în vara acestui an a urcat băut la volan și a comis un accident rutier, soldat cu decesul a trei persoane, printre care și primarul satului Piatra.

În plus, acesta a fost obligat să achite prejudicii morale și materiale de jumătate de milion de lei în beneficiul succesorilor părților vătămate, iar încă 12 mii de lei – în folosul statului pentru cheltuieli judiciare.

Tragedia a avut loc în noaptea de 18 iulie 2020, când inculpatul, în stare avansată de ebrietate, se deplasa pe strada centrală din satul Piatra la volanul unui autoturism de model ”Mazda”. La un moment dat, acesta a ieșit în depășire intrând pe acostament, tamponând patru pietoni care veneau din sens opus.

În urma impactului, trei pietoni, printre care și primarul satului Piatra, au decedat, iar a patra victimă s-a ales cu traumatisme grave, până în prezent fiind țintuit la pat.

Rezultatele testării alcoolscopice au arătat că, în momentul accidentului, inculpatul avea în aerul expirat o concentrație de alcool de 1,33 mg/l, iar în sânge concentrația de alcool indica nivelul de 2,20 g/l, ce corespunde gradului avansat de ebrietate.

Fiind audiat de procurori, conducătorul auto, în vârstă de 29 de ani, și-a recunoscut vina, declarând că în acea noapte se întorcea de la o petrecere.

Imediat după tragicul accident, acesta a fost reținut și până în prezent se află în custodia statului.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

loading...

Comments are closed.