Alte știri

Soldații încorporați în Armata Națională în primăvara anului trecut pleacă acasă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tinerii încorporați în luna aprilie 2019 în Armata Națională sunt trecuți în rezervă începând de luni, 18 mai curent, transmite Telegraph.md

Potrivit şefului Centrului gestionare resurse de mobilizare și a efectivului Armatei Naționale, colonel Leonid Danilov, aceștia s-au aflat în unitățile militare până la ridicarea stării de urgență, prin urmare mai mult de un an, în baza Decretului Președintelui Republicii Moldova, Comandant Suprem al Forțelor Armate, din 24 martie curent.

Sursa a menționat că în această perioadă, ostașii au continuat instruirea în conformitate cu programul stabilit, fiind asigurați cu toate cele necesare pentru a-și desfășura activitatea. Totodată, tinerii au respectat toate regulile de protecție împotriva noului coronavirus.

De menționat că în cadrul campaniei următoare de încorporare, aproximativ 1 210 recruţi  își vor îndeplini serviciul militar în termen în Armata Naţională, iar 10 recruţi — serviciul militar cu termen redus, potrivit unui proiect al hotărârii de Guvern aprobat în acest sens de Cabinetul de Miniștri în cadrul ședinței din 13 mai.
Încorporarea în serviciul militar se va efectua pe etape, conform Planului de încorporare în Forțele Armate, elaborat de Ministerul Apărării.

Citește și: CNAM a semnat un acord de colaborare cu Crucea Roşie din Elveţia

loading...

Comments are closed.