Alte știri

Soluția PSRM: Agricultorii ar putea primi 600 MILIOANE lei adăugător

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputații PSRM au venit cu o propunere pentru agricultori. Socialiștii propun votarea în 2 lecturi a proiectului de anulare a „așa-zisei legi a miliardului”, iar banii care sunt alocați în 2021 pentru asta să fie alocați pentru agricultori, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrîncea spune că va urmări cu mare atenție cine va accepta și cine nu această propunere. Liderul socialist din Parlament spune că aceasta este unica soluție de a ajuta agricultorii.

„Evident că doleanțele cu care vin agricultorii depășesc această sumă și doar o singura grupă solicită încă un miliard. Deputații cunosc ce surse sunt în buget. Astăzi avem ședinta Parlamentului. În ordinea de zi este anularea legii miliardului care prevede povară asupra bugetului și a pus pe umerii cetățenilor. Anularea presupune că bugetul nu va mai achita acești bani.

Bugetul va avea suplimentar peste 600 de milioane de lei. Ieșim cu o inițiativă că împreună toți deputații să votăm anularea și banii care vor fi disponibili le vom acorda fondului de subsidii, deja banii vor fi alocați în 2021, peste 600 de milioane. Este singura metodă ca să suplinim acest fond”, a declarat Bătrîncea.

VIDEO // Protestul fermierilor de la Parlament. Câțiva carabinieri au fost preluați de ambulanță

loading...

Comments are closed.