Politică

SONDAJ // 40% dintre experți susțin că starea de urgență are o eficiență mare pentru stabilizarea situației pandemice

Pinterest LinkedIn Tumblr

40% din experții politici susțin că introducerea stării de urgență are o eficiență mare pentru stabilizarea situației pandemice. Sunt datele studiului ”Rating politic, Martie 2021”, realizat de Intellect Group, transmite Telegraph.md

Totodată, 20 la sută dintre experți sunt de părere că eficiența stării de urgență este mică, iar ceilalți respondenți nu au știut sau nu au dorit să răspundă la această întrebare.

În același timp, 27,5% din experții intervievați afirmă că starea de urgență va ușura procesul de vaccinare, 23,5% – că măsurile impuse s-au axat pe susținerea sistemului medical, iar 13,5% – că restricțiile și măsurile impuse țin cont de susținerea economiei.

De asemenea, 19,5% dintre experți vorbesc despre neeficiența măsurilor și restricțiilor, iar 16% cred că starea de urgență este un pretext pentru a nu dizolva Parlamentul.

În cadrul cercetării sociologice au fost implicați experți și analiști politici, jurnaliști politici și comentatori, activiști, experți internaționali și jurnaliști din Federația Rusă, România, Ucraina, Statele Unite ale Americii, Belarus, Germania, Austria, Franța, Marea Britanie.

Citește și: SONDAJ // Maia Sandu NU a schimbat viața moldovenilor spre bine

loading...

Comments are closed.