Alte știri

SONDAJ // Cetățenii spun că Dodon este cel mai activ politician din țară, iar Blocul Comuniștilor și Socialiștilor – cea mai activă formațiune

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele PSRM, Igor Dodon, este cel mai activ politician din luna mai, arată datele studiului socio-politic iData. Conform aceluiași sondaj, cea mai activă formațiune politică este Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, informează NTV

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit studiului, 28,3% dintre persoanele intervievate au declarat că cel mai activ politician din țară este Igor Dodon. Alți 25,56% din cetățenii chestionați au spus că actualul președinte Maia Sandu. Top cei mai activi politicieni din luna mai este încheiat de liderul PCRM, Vladimir Voronin. 4% dintre respondenți susțin că președintele comuniștilor este unul dintre cei mai activi oameni politici din țară.

În jur de câte 2% dintre cei intervievați afirmă că cei mai activi în luna mai au fost primarul Capitalei, Ion Ceban, deputatul PPDA, Alexandr Slusari și primarul din Bălți, Renato Usatîi. Doar 1,4 % dintre cetățeni l-au văzut pe liderul PAS, Igor Grosu, ca fiind cel mai activ om politic din luna mai.

Totodată, aproape 34,7% dintre cetățeni au declarat că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor este cea mai activă formațiune din mai. Pe locul doi urmează PAS. De această părere sunt 33,6% dintre respondenți. Câte 3,5% dintre persoanele chestionate susțin că PPDA și Partidul ”Șor” au fost cele mai active partide.

Sondajul a fost efectuat în luna mai pe un eșantion de 1227 de respondenți. Eroarea maximă de eșantionare ±2,7%.

Amintim că Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor participă în alegerile parlamentare anticipate 11 iulie 2021, pe poziția nr.6 în buletinul electoral, cap de listă fiind Vladimir Voronin și Igor Dodon.

Citește și: VIDEO // Maia Sandu s-a ascuns în spatele cordonului de polițiști și fuge de locuitorii din Edineț

loading...

Comments are closed.