Alte știri

SONDAJ // Maia Sandu și Igor Dodon, se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful statului, Maia Sandu, și președintele PSRM, Igor Dodon, se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor, arată datele sondajului socio-politic iData, mai 2021, informează NTV

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Astfel, în Maia Sandu au încredere 39,6 la sută din cetățenii deciși, iar în liderul PSRM, Igor Dodon –28,2%. Pe locul trei s-a clasat Ilan Șor – cu 4,2% și președintele PCRM, Vladimir Voronin, pentru care s-au expus 3,4%. Liderul comuniștilor este urmat în clasament de Renato Usatâi – cu 3,1 procente.

În topul politicienilor cu cea mai mare încredere din partea populației mai apare fostul premier Ion Chicu și primarul Capitalei, Ion Ceban – cu câte 1,2 procente.

Liderul PPDA, Andrei Năstase, se situează printre codașii acestui clasament. Popularitatea acestuia a scăzut până la 0,7 la sută.

Totodată, 13,5 procente din respondenți au declarat că nu au încredere în nimeni, iar 1,5 la sută nu au vrut să răspundă la această întrebare.

Sondajul a fost efectuat în luna mai pe un eșantion de 1227 de respondenți. Eroarea maximă de eșantionare ±2,7%.

Citește și: Pensia de urmaș a crescut cu 25%, iar indemnizația unică la naștere, de la 7911 lei la 9459 lei, în perioada de guvernare a PSRM

loading...

Comments are closed.