Politic

(sondaj) Ministerul Educației ne întreabă: Ce părere aveți despre introducerea uniformei școlare?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a venit cu o inițiativă neobișnuită. Aceștia au creat un sondaj on-line pentru a vedea câți moldoveni susțin introducerea uniformei școlare.

În chestionar, oamenii sunt întrebați cât de necesară cred introducerea uniformei școlare, dar și cum anume ar trebui implementată ideea.Totodată, oamenii sunt întrebați despre mai multe detalii privind noțiunea de uniformă precum designul acesteia și ce înseamnă pentru cel intervievat uniforma propriu zisă, un semn distinctiv al unei școli, pentru a face copii să se simtă egali între ei, sau este o tentativă de depersonalizare a elevului.

Amintim că în cadrul unui briefing săptămânal, purtătorul de cuvând al PDM, Vitalie Gămurari a anunțat că PDM Ministerul Educației va elabora un proiect privind introducerea uniformelor școlare. Inițiativa este drept urmare a unui sondaj realizat în Republica Moldova, în urma căruia 87% din cetățenii noștri au declarat că ar fi de acord să fie introduse uniformele în școli.

Printre cei care au susținut proiectul dat este și fosta prezentatoare de televiziune, Nata Albot. „Eu susțin această idee, sperând că această discriminare pe motiv cine și cu ce se îmbracă, cine și câți bani are acasă, cine are părinți avuți și mai puțin avuți, odată și odată să fie diminuată la maxim, datorită uniformelor școlare. Mie îmi place ideea asta.”, a declarat Nata Albot.

Chestionarul îl puteți vedea și îndeplini AICI.

loading...

Comments are closed.