Politic

SONDAJ // Moldovenii nu mai au încredere în Năstase. Platforma DA e la limita pragului electoral

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, doar patru partide ar accede în Legislativ, arată datele unui sondaj realizat de Fondul Opiniei Publice, scrie Cotidianul.md

Potrivit cercetării, pe prima poziție s-ar clasa Partidul Socialiștilor, cu un scor de 42%. Pe poziția secundă, cu aproximativ 26%, s-ar situa Partidul Acțiune și Solidaritate.

Pragul electoral de 5% ar mai fi trecut de Partidul Democrat (6,1%) iar Partidul Platforma DA s-ar afla la limită cu doar 5,6%.
Primul partid sub pragul electorat ar fi Partidul Nostru (2,6%).

Cu scoruri în jur de 2% sunt creditate PCRM și Partidul Șor, iar 6% din respondenți nu au exprimat o opțiune de vot.

Sondajul a fost realizat în perioada 23-30 noiembrie, pe un eșantion de 1201 de persoane, având o marjă de eroare de 2,8%.

Telegraph.md amintește că pe culoarele politicii se aude că PPE-ul și-ar dori ca în Moldova, PAS și cu DA să fuzioneze, iar conducerea să fie preluată de Maia Sandu secondată de Muntean. În opinia luminaților de la PPE, Năstase trebuie înlăturat. Scenariul are șanse mici de reușită, pentru că Năstase nu poate fi înlăturat ușor din fruntea DA, și în niciun caz de Muntean care e prea nou și nu are tracțiune.

Citește și: Sondaj: Partidul lui Năstase nu ar trece pragul electoral în caz de alegeri

FOP_04_12_2019 by LibertyDreams’md on Scribd

loading...

Comments are closed.