Politic

SONDAJ // PPDA nu ar accede în Parlament. PAS cumulează tot mai multe voturi din cadrul Blocului ACUM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tabloul intențiilor de vot în cazul alegerilor anticipate, este unul destul de nefast pentru PPDA și Andrei Năstase.

Schimbarea cea mai mare subliniată este mișcarea alegătorilor care are lor în interiorul Blocului ACUM, PAS cumulează tot mai mult din procente iar PPDA se situează cu mult sub pragul electoral. Chiar dacă în sumă, procentele PPDA plus PAS rămân identice cu cele ale sondajelor precedente.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, potrivit eșantionului de 1090 de respondenți deciși și indeciși doar 4  partide ar accede în parlament, fiind vorba de PSRM (32%), PAS (22,7%), PDM(11,3%) și surpriza fiind revenirea PCRM la limita pragului de 5 %. Restul partidelor fiind sub pragul electoral.

Pentru PPDA (1,7%), situația fiind chiar destul de precară. Formațiunea condusă de Andrei Năstase fiind și mai jos situată decât Partidul Șor (4,2%) și „Partidul Nostru” (3,8%), condus de Renato Usatîi.

12,8% din cei 1090 de respondenți, fie nu au știut fie nu au dorit să ofere un răspuns.

Opțiunea de vot în baza celor 914 respondenți deciși, schimbă puțin situația, plasând peste pragul electoral de 5% și Partidul „Șor”.

Telegraph.md amintește că pe culoarele politicii se aude că PPE-ul și-ar dori ca în Moldova, PAS și cu DA să fuzioneze, iar conducerea să fie preluată de Maia Sandu secondată de Muntean. În opinia luminaților de la PPE, Năstase trebuie înlăturat. Scenariul are șanse mici de reușită, pentru că Năstase nu poate fi înlăturat ușor din fruntea DA, și în niciun caz de Muntean care e prea nou și nu are tracțiune.

loading...

Comments are closed.