Alte știri

SPIA la raport. Bilanțul lunii ianuarie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 10 februarie, Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI a publicat un bilanț al activităților din luna ianuarie, informează Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Pe parcursul lunii ianuarie 2020, activitatea Serviciului protecție internă și anticorupție a fost axată pe consolidarea capacităţilor instituționale de prevenire și combatere a corupţiei.

Astfel, ofițerii SPIA au desfășurat 12 activități de informare şi instruire anticorupţie, la care au participat 70 angajaţi ai MAI, personalul nou-încadrat și cu funcţii de conducere din structurile ce interacționează direct cu cetăţenii.

Aceste activități au beneficiat de o nouă abordare bazată pe promovarea discuţiilor libere și dezvoltarea unui dialog constructiv.

Ca urmare a politicilor preventive inițiate și transpuse în practică, au fost denunțate 23 de cazuri de corupere activă, în care funcționarii ministerului au sesizat SPIA atunci când li s-au oferit sume de bani sau alte foloase în schimbul unor servicii.

Totodată, cu implicarea unor angajați ai MAI, au fost înregistrate doar 3 cazuri de corupere pasivă.

Direcţiile prioritare de activitate şi obiectivele de perspectivă ale Serviciului protecţiei interne şi anticorupţie al MAI, rămân a fi consolidarea capacităţilor de prevenire şi combatere a manifestărilor de corupţie, precum şi asigurarea protecţiei interne împotriva amenințărilor, vulnerabilităților și riscurilor susceptibile să pericliteze siguranța sistemului afacerilor interne, supravegherea şi controlul respectării legislației şi disciplinei de serviciu de către personalul sistemului administrativ al MAI și structurilor organizaționale din sfera de competență a ministerului.

Citește și: VIDEO // Poliția de Frontieră sare în ajutor cetățenilor blocați în nămeți

loading...

Comments are closed.