Alte știri

Spiridon Vangheli și-a serbat azi ziua de naștere. La mulți ani, maestre!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Spiridon Vangheli, scriitorul copiilor, prozator, poet, traducător și editor, laureat al Premiului de Stat, deținător al Ordinului Republicii, își sărbătorește astăzi cea de-a 86-a aniversare.

Ministra Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a ținut să-i adreseze un mesaj oficial de felicitare maestrului.

„Dumnezeu a dăruit unui om născut în luna copilăriei atât de mult talent încât acesta a reușit, la rândul lui, să ofere darul imaginației pentru generații întregi de copii. Este vorba despre marele nostru scriitor Spiridon Vangheli, care ne-a fascinat copilăria cu poveștile sale și pe care îl cunoaștem cu toții drept „tatăl lui Guguță”. Îi urez din suflet la mulți ani, multă sănătate și putere pentru încă 100 de cărți!”, a spus Babuc.

Spiridon Vangheli s-a născut pe 14 iunie 1932 în satul Grinăuţi, judeţul Bălţi, astăzi raionul Râşcani. După absolvirea Institutului Pedagogic de Stat „Ion Creangă” (astăzi – Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”), a lucrat profesor şcolar, apoi redactor la editurile „Cartea Moldoveneasca” şi „Lumina”.

loading...

Comments are closed.