Alte știri

StarNet va ataca în instanță decizia Consiliului Concurenței: „Acuzațiile aduse sunt ilegale și nejustificate”

Pinterest LinkedIn Tumblr

StarNet va ataca în instanța de judecată decizia Consiliului Concurenței, nr. APD-17/17-35, privind acuzațiile de abuz de poziție dominantă, considerând-o drept ilegală și neîntemeiată, anunță compania prin intermediul unui comunicat de presă.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Conducerea companiei declară că atât amenda de peste 2 milioane de lei, cât și acuzațiile de deținere a unei poziții dominante sunt nejustificate, având în vedere faptul că pe piața comunicațiilor electronice există concurență efectivă, iar concurenții StarNet dispun de putere economică și tehnologică, rețele de distribuție și vânzări bine dezvoltate. Ba mai mult, unul dintre concurenții StarNet are acces la infrastructura istorică esențială și greu de replicat.

Contrar celor expuse în decizia Consiliului Concurenței, managementul StarNet susține că grupul nu a deținut și nu deține poziție dominantă pe piața serviciilor de acces la Internet la puncte fixe în mun. Chișinău, și de fapt militează pentru o concurență loială și onestă, care ar permite dezvoltarea ramurii de comunicații electronice din Republica Moldova.

„Decizia plenului Consiliului Concurenței a venit în plină criză economică cauzată de pandemie, atunci când antreprenorii locali ar trebui sprijiniți de instituțiile statului, dar nu hărțuiți de acestea. Mai mult de atât hotărârea încălcă numeroase drepturi garantate de către Constituția Republicii Moldova și Convenția Europeană a Drepturilor Omului (dreptul la apărare, dreptul de a cunoaște învinuirea, de a prezenta probe ș.a.). Acest fapt impune contestarea deciziei dubioase în instanța de judecată, pentru revendicarea drepturilor ce au fost grav lezate”, afirmă administrația StarNet.

Menționăm faptul că StarNet este o companie de comunicații electronice cu capital local, fondată în 2003, responsabilă social, care promovează noi tehnologii accesibile tuturor segmentelor de piață și se implică activ în viața civică. Prin activitatea desfășurată întreprinderea contribuie la dezvoltarea economiei Republicii Moldova și la crearea de noi locuri de muncă.

DOC // Două companii din grupul StarNet au fost amendate pentru că propuneau prețuri prea mici. Reacția lui Machedon

loading...

Comments are closed.