Social

Start LICITAȚIE! Igor Dodon a anunțat că începe selecția companiilor care vor repara 170 km de drumuri prin toată țara

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat astăzi după ședința tradițională de luni cu conducerea de vârf a țării, că a fost dat startul la licitațiile pentru construcția a 170 de kilometri de drum.

Potrivit șefului statului, reparația drumurilor în satele și comunele Republicii Moldova este un „proiect ambițios”, care va începe în lunile aprilie-mai. “În acest moment au fost anunțate 12 licitații pentru reparația a 170 km de drumuri”, a declarat Igor Dodon. Finanțarea se va face din mai multe resurse. ”Este vorba atât despre creditul pe care Republica Moldova îl negociază cu Federația Rusă, cât și propriile resurse financiare. La Fondul Rutier, unde sunt deja 3,7 miliarde de lei, am adăugat încă un miliard care era prevăzut în proiectul „Drumuri bune”, a specificat președintele.

Igor Dodon a adăugat că executivul a început și inventarierea necesităților pentru iluminarea stradală în satele și comunele din țară. “Vom ilumina minimum un kilometru de stradă centrală în fiecare comună, pentru asta sunt pregătiți 130 milioane de lei”, a adăugat președintele.

Șeful statului a făcut referire și la programul de îmbunătățire a calității apei și construcția de canalizări în provincie, și a spus că pentru startul acestui proiect, Guvernul a alocat din Fondul Ecologic 300 milioane de lei, relatează NewsIn.md.

Citește și: Maia Sandu a stopat, iar Dodon relansează un Program național: ”a fost unul destul de bun!”

loading...

Comments are closed.