Actual

STATISTICĂ // Aproape un sfert din incendiile produse în anul curent au avut loc din cauza sobelor defecte

Pinterest LinkedIn Tumblr

Aproape un sfert din incendiile produse în anul curent au avut loc din cauza sobelor defecte, iar 11 la sută din cauza imprudenței în timpul fumatului, arată datele unui studiu realizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit IGSU, în primele patru luni ale anului 2022 în Republica Moldova s-au produs 684 incendii, dintre care 508 incendii ce constituie 74% au avut loc în sectorul locativ, 57 incendii (8%) s-au produs în mijloacele de transport și 17 incendii (2%) au izbucnit în clădiri cu destinație industrială.

Conform datelor colectate, din incendii au fost salvate 58 persoane, dar și bunuri materiale în valoare de peste 147 milioane lei (7 407 295,43 euro).

Totodată, în urma incendiilor produse pe teritoriul țării și-au pierdut viața 62 de persoane, iar 16 oameni au fost traumatizați. În primele patru luni ale anului curent, au fost înregistrate 19 cazuri de intoxicații cu monoxid de carbon emanate de la sobe și cazane, precum și 20 de cazuri de intoxicație cu monoxid de carbon emanat de la aparate de încălzire cu gaze naturale.

În aceeași perioadă salvatorii au realizat 14575 de misiuni, inclusiv 8581 de intervenții la lichidarea focarelor de ardere, 1091 de căutare salvare și 8 intervenții SMURD.

loading...

Comments are closed.