Alte știri

Ștefan Gligor: Prin scurgerile de informații de la audierea lui Platon se vrea discreditarea procurorului general

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ștefan Gligor consideră că prin scurgerile de informații de la audierea omului de afaceri Veaceslav Platon se vrea discreditarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo și a Procuraturii, în ansamblu. În plus, prin aceasta, fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc ar vrea să demonstreze că încă mulți oameni din Procuratură lucrează pentru dânsul.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„Prin scurgerile de informații Vladimir Plahotniuc demonstrează câți oameni lucrează pentru el în Procuratură. El demonstrează prin aceasta cât este de informat. Inițial când am văzut acest video, eu am crezut că este filmat de pe o cameră ascunsă. Peste o zi am înțeles că aceasta este o înregistrare oficială a Procuraturii. Astăzi, practic, Plahotniuc, prin intermediul oamenilor care lucrează pentru el, ne arată nouă tuturor la ce nivel se află Procuratura”, a declarat Ștefan Gligor la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Ștefan Gligor se întreabă cine va răspunde penal pentru această scurgere de informație. „Eu am mari îndoieli că cineva va răspunde pentru aceasta”, a declarat expertul.

Amintim că atât săptămâna trecută, cât și ieri în spațiul public au apărut trei înregistrări video de la audierea lui Veaceslav Platon.

Într-una, omul de afaceri explica cum poate recupera statul din Letonia o parte din banii care au fost furați din Banca de Economii și afirmă că pentru frauda bancară trebuie să răspundă și „Victoriabank”, venind cu soluții pentru autorități cum să obțină bani și de la această instituție bancară.

În alta Platon a vorbit despre compania „Westburn Enterprises Limited”, despre care presa a scris în trecut că ar fi una dintre firmele cheie prin care s-au scos banii din Rusia în dosarul „Laundromat”.

În a treia, omul de afaceri explică procurorilor conexiunile financiare dintre băncile prin intermediul cărora ar fi fost realizată frauda bancară de un miliard de dolari.

Anterior Procuratura Generală a precizat că înregistrarea a fost făcută în cadrul audierilor lui Platon în dosarul penal, preluat de la DIICOT România, în care este vizat și fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc.

Conducerea PG a dispus să fie verificată pe intern sursa scurgerii acestor informații în spațiul public.

Sursa: Timpul.md

Maia Sandu susține că a renunțat la bodyguarzi

loading...

Comments are closed.