Maia Sandu susține că a renunțat la bodyguarzi

După ce în perioada iunie-noiembrie 2019, Maia Sandu a exercitat funcția de premier al Republicii Moldova, la final de mandat a dorit să renunțe la paza de stat. Maia Sandu susține că s-a încercat să fie convinsă că, totuși, există anumite pericole și are nevoie să fie protejată de pază, scrie cotidianul.md

După finalizarea mandatului său de prim-ministru, Maia Sandu a spus că doar de facilitatea privind paza de stat a beneficiat, dar, la care a renunțat.

„După două luni de zile de insistență din partea mea am reușit să scap de acest beneficiu. Nu a fost ușor, a trebuie să merg și în judecată. Cei de la Serviciul de Protecție și Pază de Stat încercau să mă convingă că un an după mandat e obligatoriu și nu e dreptul meu să mă dezic de pază. Am depus o cerere și în judecată, dar până la urmă ei mi-au dat dreptate și eu mi-am retras cererea”, a declarat Maia Sandu, în cadrul unui interviu pentru Agora.

Totuși, potrivit portalului instanțelor de judecată din Republica Moldova, o cerere semnată de către Maia Sandu împotriva SPPS sau Cancelaria de Stat, la acest subiect, nu există. Informația poate fi verificată aici.

Amintim că Maia Sandu a fost protejată de aceeași pază de corp de care a beneficiar și Vlad Filat. Bodyguardul Vasile Popa a fost observat alături de Maia Sandu la mai multe acțiuni de protest, atunci când ea se afla în opoziție, dar și în timpul când șefa PAS ocupa funcția de premier.

În noiembrie 2019, fiind premier, Maia Sandu a ieșit în fața oamenilor însoțită de tocmai patru bodyguarzi, toți achitați din bani publici.

Legea privind statutul deputatului prevede că foștii speakeri beneficiază de asistență medicală, tratament balneoclimateric, automobil și asigurarea securității, timp de un an de zile.

Anterior, deputatul Iurie Reniță a declarat că întreținerea unui funcționar, ex-speaker sau ex-premier, constituie mai mult de un milion de lei pe an.

Încă un angajat al Parlamentului a fost diagnosticat cu COVID-19

Total
0
Shares
Total
0
Share