STOP FALS! Monica Babuc despre grădinița din Cojușna: Autoritățile locale, NU Ministerul Educației decide plecarea în vacanță!

ProTV Chișinău a făcut încă o știre falsă, de data asta este vorba despre situația care s-a creat la gradinița din satul Cojușna, raionul Strășeni. Instituția se va închide pentru două luni pe parcursul verii, lucru care îi nemulțumeste pe părinți.

Sursa media a scris că directoarea grădiniței ar fi declarat că Ministerul Educaței a luat decizia respectivă, însă la scurt timp ministra Monica Babuc a intervenit și a explicat că autoritățeile publice locale (adică Primăriile) decid dacă pleacă sau nu gădinițele în vacanță, și nu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

“A fost scandal la o gradinita din Cojusna. Parintii s-au revoltat dupa ce au fost anuntati ca institutia se inchide pentru doua luni de vara. Directoarea sustine ca decizia a fost luata de Ministerul Educatiei din motiv ca nu sunt bani pentru salarii”, au relatat cei de la ProTV.

Ministra Monica Babuc a venit cu o reacție pe Facebook în care a dezmințit informația din reportajul video publicat astăzi.

“Stop fals! O altă încercare de manipulare. Ce e mai rău e că ea vine din partea unor deputați. Reporterul și părinții poate nu cunosc, dar deputații blocului ACUM, care se văd în imagini, ar fi trebuit să știe că perioada de vacanță la grădinițe este stabilită de APL. Administrația decide cu privire la salarii și program de activitate, iar MECC nu poate da astfel de indicații. Cu toate acestea, Ministerul se sesizează în acest caz și vom analiza situația, pentru a găsi soluții”, a explicat Monica Babuc.

De menționat că în reportajul de la Pro TV a apărut și deputatul din blocul ACUM, Liviu Vovc. Sursa media nu indicat căror motive se datorează apariția politicianul în imaginile video de la grădiniță.

Total
0
Shares
Total
0
Share