Social

Strada Dante Alighieri din sectorul Botanica al capitalei va fi reabilitată

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe strada Dante Alighieri din sectorul Botanica, se desfășoară lucrări de reabilitare a carosabilului, în perimetrul străzilor Cetatea Albă – șos. Muncești, după ce anterior tronsonul de drum a fost deteriorat din cauza intervențiilor pentru pozarea utilităților într-un sector de blocuri nou-construite din preajmă, transmite Telegraph.md

Proiectul de reabilitare a drumului constă în frezarea asfaltului degradat și aplicarea unui nou strat de uzură, amenajarea trotuarelor, montarea bordurilor noi, precum și construcția unui perete de sprijin în scop de prevenire a degradării fundației carosabilului.

Primarul general, Ion Ceban, a menționat că intervențiile pe străzile din capitală sunt activități necesare, pe care chișinăuienii le așteaptă de mai mulți ani, un exemplu fiind chiar strada Dante Alighieri, care a fost deteriorată în totalitate acum 4 ani și necesita reparaţie.

Lucrările sunt executate de Î.M. Regia „Exdrupo” și vor dura circa 2 săptămâni. Costurile pentru reabilitarea drumului sunt suportate de compania imobiliară, care a edificat un complex locativ în vecinătate.

Citește și: FOTO // Aleea pietonală din strada Alba-Iulia este în proces de reabilitare

loading...

Comments are closed.