Externe

STUDIU // 50% dintre purtătorii de virusul COVID-19 nu prezintă simptome

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe măsură ce pandemia de coronavirus se extinde, apar noi detalii care pot contribui la îmbunătățirea situației.

Un studiu din Islanda arată că jumătate dintre cei care au virusul nu prezintă simptome.

De ce este de luat în calcul varianta islandezilor? Pentru că ne raportam în acest caz la o populație de doar 364 de mii de oameni, iar lucururile pot fi mai ușor ținute sub control.

Dar, mai important, autoritățile de aici aplică o strategie diferită față de alte tări. Și-au propus să testeze toți locuitorii, nu doar pe cei care prezintă simptome, cum se întâmplă în alte regiuni.

Până la finalul săptămânii trecute au realizat mai bine de 10 mii de teste. Cifra poate părea mică. Însă procentul, în raport cu numărul de locuitori, este cel mai mare din lume.

“Suntem în situația unică de a putea testa o mare parte din populație. Facem acest efort de a testa locuitorii indiferent de condiția în care se află, pe când alte tări îi pot testa doar pe cei cu simptome, pentru moment”, a spus șeful Serviviului de Epidemiologie din Islanda, Thorolfur Guðnason, pentru

În urma cercetărilor a rezultat că jumătate dintre cei diagnosticați cu COVID-19 nu prezentau simptome specifice bolii. Această informație poate schimba modul de abordare a luptei împotriva coronavirusului la nivel global.

Totodată, se confirmă astfel teorii anterioare care spun că virusul se extinde mai mult prin acele persoane care nu prezintă semne ale bolii și care continuă să intre în contact cu alte persoane.

Singura opțiune viabilă ar fi să rămânem toți în izolare pentru o perioadă suficient de lungă încât virusul să dispară.

Citește și: Pentru cei ce se cred nemuritori: Cum au degradat plămânii unui infectat cu COVID-19

loading...

Comments are closed.