Externe

Studiu: În Rusia mor cei mai mulți oameni din cauza incendiilor deși au cei mai mulți pompieri profesioniști

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul incendiilor din Rusia, publicația rusească RBK a realizat un studiu pentru a afla și a arăta unde mor cei mai mulți oameni din cauza incendiilor.

Pe teritoriul Federației Ruse se întâmplă relativ rar incendii, sunt angajați mulți pompieri, însă cu toate acestea conform statisticilor internaționale și a măsurilor de securitate pe teritoriul rus deseori mor oamenii din cauza incendiilor.

Conform ultimilor date emise de cei de la Asociației Internaționale a Salvatorilor și Pompierilor (CITF), în anul 2015, în Rusia au fost cele mai multe victime la 100 de mii de incendii. Astfel, la fiecare 100 de mii de incendii au murit 6.4 oameni. Pe locurile următoare sunt Belarus și Ucraina cu 6.1 și respectiv 4.5 morți la 100 de mii de incendii. În SUA spre comparație la același număr de incendii moare un singur om, iar în Marea Britanie 0.5 oameni.

Datele au fost înregistrate în cazul a 41 de state, au fost omise țările africane unde este dificil de colectat date reale. Aceeași sursă transmite că în Rusia, la fiecare 1000 de oameni are loc un incendiu. În statele vestice însă procentajul este mai mare. În Olanda 7.4 incendii la 1000 de oameni, în SUA 6.1, în Franța 4.6, iar în Marea Britanie 3.1 incendii la 1000 de locuitori. Înafară de asta, la fiecare 579 de ruși revine câte un pompier profesionist, iar în cazul unor state ca Suedia, Serbia, Italia, Austria, Israel, Elveția unui pompier profesionist îi revine de la 2 la 7 mii de cetățeni.

În 2016, situația s-a îmbunătățit în Rusia, au fost înregistrate doar 139,7 mii de incendii, adică 0.95 de incendii la 1000 de oameni. Au murit 8760 de oameni. Date pentru anul 2017 nu sunt făcute oficiale, doar în cazul primelor 9 luni s-a făcut o oarecare statistică. Astfel au avut loc 95 de mii de incendii din cauza cărora au murit 5226 de oameni.

loading...

Comments are closed.