Externe

SUA au depășit 200 000 de decese provocate de COVID-19. Reacția lui Trump: „E păcat”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Statele Unite au depășit pragul de 200.000 de decese provocate de COVID-19, fiind cea mai afectată țară de pandemia de COVID-19. Întrebat despre această situație, președintele Donald Trump a acuzat din nou China că nu a oprit răspândirea virusului, relatează CNN, citat de Libertatea.

Statele Unite au înregistrat primul deces provocat de COVID-19 pe 6 februarie. De atunci, în medie 858 de oameni au murit zilnic din cauza virusului.

La jumătatea lunii mai, țara depășise pragul de 100.000 de decese, iar în patru luni numărul persoanelor care și-au pierdut viața din cauza virusului s-a dublat, ajungând acum la 200.000.

Întrebat ce crede despre acest lucru, președintele Donald Trump a spus: „Ei, cred că e păcat. Apoi, Trump a detaliat: “Dacă nu am fi reacționat corect și nu am fi luat măsuri rapide, am fi avut 2.500.000 de decese”, a declarat Trump reporterilor înainte de a pleca marți la Casa Albă.

„China ar fi trebuit să oprească răspândirea virusului la granița ei. Nu ar fi trebuit să lase acest coronavirus să se răspândească peste tot în lume. S-a întâmplat un lucru teribil.”, a declarat Trump.

La un miting susținut în Ohio, președintele american a spus că virusul afectează persoanele vârstnice care au comorbidități, îndemnând apoi la redeschiderea școlilor.

“Acum știm – afectează oameni bătrâni cu probleme la inimă și alte probleme… Dacă au alte probleme, pe ei îi afectează, asta e tot. În unele state mii de oameni sunt bolnavi… niciunul tânăr. Nimeni sub vârstă de 18 ani, nimeni. Au un sistem imunitar puternic. Cine știe? Nu afectează practic pe nimeni”, a spus Donald Trump în cadrul discursului său.

După SUA, cea mai afectată țară privind decesele provocate de COVID-19 este Brazilia, unde aproape 140.000 de oameni au murit din cauza virusului.

Citește și: Donald Trump, ținta unei tentative de omor. Persoana care ar fi trimis plicul cu otrava mortală ar fi o femeie

loading...

Comments are closed.