Politic

SUA este îngrijorată după vizita lui Șoigu? Consilierul lui Trump pentru securitate națională a venit la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Consilierul președintelui SUA pentru securitate națională, John Bolton, va efectua astăzi, 29 august, o vizită oficială în Republica Moldova, transmite IPN.

Guvernul anunță că John Bolton va fi întâmpinat la Guvern, la prima oră, de către prim-ministrul Maia Sandu. Întâmpinarea oficialului este planificată pentru ora 08.15.

După întrevederea bilaterală, oficialii vor susține o conferință de presă, informează Radio Chișinău.

John Bolton s-a aflat într-o vizită de două zile la Kiev, despre care a scris, într-un mesaj pe Twitter, că a fost „foarte productivă”. „Mă voi îndrepta spre Moldova și Belarus, unde mă voi întâlni cu liderii ambelor țări pentru a discuta chestiuni de securitate regională. Așteptăm cu nerăbdare să ne consolidăm legăturile noastre diplomatice și economice”, a menționat consilierul președintelui american, citat de europalibera.

Miercuri, la Kiev, el a fost primit de președintele Volodimir Zelenski, care i-a spus că ar fi bucuros dacă Statele Unite s-ar alătura formatului Normandia pentru soluționarea conflictului din estul Ucrainei. În ajun, John Bolton a declarat Europei Libere că nu exclude această posibilitate.

loading...

Comments are closed.