Alte știri

Subiecte actuale de pe agenda relațiilor moldo-suedeze discutate la MAEIE

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cooperarea bilaterală și multilaterală dintre Republica Moldova și Regatul Suediei au fost abordate astăzi de Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Oleg Țulea, la întrevederea cu Ambasadorul Suediei la Chișinău, Anna Lyberg.

Oficialii au discutat despre acțiunile menite să contribuie la implementarea proiectelor comune, diversificarea sectoarelor de cooperare și dezvoltarea relațiilor comercial-economice în noul context, creat de pandemia Covid-19.

Ministrul Oleg Țulea a vorbit despre ultimele evoluții în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova și implementarea reformelor în conformitate cu Acordul de Asociere, exprimând, totodată, aprecieri Suediei pentru susținerea țării noastre în consolidarea democrației, dezvoltarea economică și protecția mediului.

Ambasadorul Anna Lyberg a informat despre proiectele finanțate de autoritățile suedeze,  destinate combaterii efectelor nefaste ale pandemiei Covid-19 în Republica Moldova – distribuirea echipamentelor de protecție instituțiilor medicale regionale și asistenților sociali, sprijinirea companiilor autohtone care confecționează astfel de echipamente, susținerea instituțiilor mass-media și a campaniilor de informare privind pandemia Covid-19.

Preluarea Președinției OSCE de către Suedia, în 2021, a constituit un alt subiect important al întrevederii.  Interlocutorii au vorbit despre obiectivele și prioritățile Suediei în această calitate, precum și despre organizarea unei vizite la Chișinău a Ministrului de Externe al Suediei în perioada deținerii Președinției.

Citește și: Cooperarea moldo-belarusă discutată de miniștrii de externe ai celor două state. Ce acțiuni urmează a fi întreprinse

loading...

Comments are closed.