Suedia declară un plan de susţinere energetică a Ucrainei în valoare de 57 de milioane de euro

Suedia anunţă marţi un nou plan de ajutor în vederea ”garantării aprovizionării energetice” a Ucrainei, care să-i permită să se opună forţelor ruse care continuă să înainteze pe teritoriul ucrainean, scrie News.ro

”Accesul la energie este esenţial pentru ca societatea, economia şi întreprinderile ucrainene să continue să funcţioneze”, a subliniat într-o conferinţă de presă ministrul suedez însărcinat cu Comerţului Exterior şi Ajutorul Internaţional, Johan Forssell.

”Rusia îşi ţinteşte tot mai mult atacurile împotriva sistemului energetic ucrainean cu scopul de a scoate din serviciu infrastrcuturi importante”, a denunţat el, anunţând o creştere a susţinerii sectorului energetic ucrainean.

Aceste fonduri, 650 de milioane de coroane (57 de milioane de euro) – urmează să fie investite în generatoare electrice, transformatoare şi celule fotovoltaice, dar şi în întrerupătoare, cabluri, pompe şi tuburi, a anunţat ministrul.

”Obiectivul este simplu, ca centralele să producă electricitate”, a subliniat Johan Forssell.

”În funcţie de tipul de susţinere folosit, de exemplu livrări de achizţii de înlocuire, acest plan va putea influenţa finanţele publice timp de mai mulţi ani, eventual după 2026”, a anunțat într-un comunicat guvernul suedez.

Total
0
Shares
Total
0
Share