Social

Surpriză cu urmări neplăcute: O moldoveancă este cercetată penal pentru că a cumpărat un document românesc soțului său

Pinterest LinkedIn Tumblr

O femeie de 33 de ani este cercetată penal după ce spune că a vrut să îi facă un cadou soțului. Tânăra a cumpărat de la un necunoscut din Paris o carte de identitate românească pe numele bărbatului, pentru care a plătit 50 de euro. La întoarcerea în țară, polițiștii de frontieră au găsit documentul în portmoneul doamnei și acum au deschis o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care a ajuns în posesia unul act fals.

Pe sensul de intrare în Republica Moldova, în data de 16 septembrie curent s-a apropiat la linia de control un automobil de model BMW 560, înmatriculat în Franța. Atât conducătorul auto cât și pasagera sa au prezentat documentele de călătorie la cererea inspectorului PF. În timpul verificărilor s-a constatat că asupra soților există o informație conform analizei de risc, parvenită de la ofițerii de investigație de la Sectorul Poliției de Frontieră Aeroport, motiv pentru care s-a recurs la controlul de nivel doi.

Ca urmare, a fost depistată o carte de identitate românească cu indici ușor sesizabili de falsificare în portmoneul doamnei în vârstă de 33 ani.

Audiată, moldoveanca a comunicat că este vorba despre un cadou ce urma să-l ofere soțului la împlinirea vârstei de 34 ani. A ajuns în posesia lui contra sumei de 50 de euro prin intermediul unui străin aflat la Paris. După care a primit un mesaj cu coordonatele locului special amenajat unde era ascuns actul cu pricina.

Pe cazul dat a fost întocmit proces verbal de constatare și audiere, cartea de identitate fiind transmisă spre efectuarea expertizei. Soților, originari din orașul Sîngera le-a fost autorizată trecerea frontierei, însă femeia riscă o amendă în mărime de până la 650 u. c. sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de pînă la 2 ani, conform al.(1) art. 361 CP al RM.

loading...

Comments are closed.