Surse: Blocul ACUM și PSRM nu pot împărți funcția de șef al CNA. Chiar dacă au promis transparență, Comisia juridică refuză să spună cine sunt candidații

Kozak, CNA, candidatii pentru functia de sef al CNA, Centrul National Anticoruptie, Sergiu Litvinenco, Comisia Juridica numiri si imunitati, cine sunt candidatii pentru sefia CNA, Vladimir Turcan, Mihail Gofman, Maia Sandu, Igor Dodon, Zinaida Greceanii, Blocul ACUM, ACUM DA PAS, PAS, PSRM, Nastase, pact secret intre Maia Sandu si Dodon

Surse din cadrul așa-numitei Alianțe Kozak dintre blocul ACUM și PSRM ne-au informat că în sânul guvernării au loc discuții pe tonalități înalte. Și asta din motiv că PAS, Platforma DA și PSRM nu pot împărți funcția de șef al Centrului Național Anticorupție.

Aceleași surse au informat că inițial, conform pactului secret semnat de către Zinaida Greceanîi, Maia Sandu și Andrei Năstase, privind împărțirea instituțiilor statului, șefia CNA a revenit socialiștilor, dar pe ultima sută de metri, cei din PAS cu DA au refuzat candidatura propusă de Dodon.

Mai mult decât atât, în pofida faptului că au promis transparență, Comisia juridică, numiuri și imunități a Parlamentului refuză să publice numele celor 10 candidați care au depus, până la moment, dosarele de participare la concursul pentru șefia Centrului Național Anticorupție.

Redacția Telegraph Moldova s-a adresat astăzi cu o solicitare în adresa Președintelui Comisiei juridice, numiri  și imunități, Sergiu Litvinenco, pentru a ne prezenta lista candidaților pentru șefia CNA, dar deputatul PAS așa și nu a răspuns.

În timp ce deputații din PAS și Platforma DA ascund lista candidaților, cei din PSRM cer ca această listă să fie făcută publică.

Trebuia deja să publice lista pentru ca oamenii, societatea civilă să se expună despre un candidat sau altul, dacă este bun sau rău, a declarat Vladimir Țurcan pentru Deschide.MD.

Totodată, socialistul a confirmat că unul dintre candidați la șefia CNA este fostul șef adjunct al Serviciului Prevenire și Combatere a Spălării Banilor de la CNA, Mihail Gofman.

Amintim că jurnalistul Gabriel Călin a publicat pe facebook cine sunt primii 5 din lista celor 10 candidați pentru șefia Centrului Național Anticorupție:

1.Ilie Rotaru
2.Sava Maimescu
3.Veaceslav Gutan
4.Cristina Tarna
5.Mihail Gofman

 

 

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share