Economic

(Tabel) FMI menține prognozele de creștere economică pentru Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel mai nou raport „World Economic Outlook”, publicat marţi de Fondul Monetar Internațional (FMI) vine cu noi prognoze pentru economia Republicii Moldova. Experții instituției internaționale susțin că țara noastră va înregistra o creștere economică de 3,8% în anul 2018, nivel care va fi menținut și în 2019, transmite bani.md.

În raportul FMI privind rezultatele celei de-a treia monitorizări a programului economic susținut de fond se menționează că în 2018, economia Moldovei va crește cu 3,8%.  Evaluarea de la sfârșitul anului 2017 a fost una mai pesimistă: FMI oferea o prognoză a creșterii economice de 3%. Ulterior, la mijlocul lunii aprilie 2018, raportul FMI World Economic Outlook, prognoza o creștere economică de 3,5% pentru Republica Moldova.

În ceea ce priveşte economia mondială, FMI şi-a revizuit, în jos, estimările de creştere până la 3,7% în 2018, cu 0,2 puncte procentuale sub estimările din luna aprilie. „Revizuirea în jos reflectă surprizele care au afectat activitatea la începutul lui 2018 într-o serie de mari economi avansate, efectele negative ale măsurilor comerciale aprobate sau implementate între aprilie şi mijlocul lunii septembrie, precum şi perspective mai slabe pentru o serie de economii emergente importante”, subliniază FMI.

R

loading...

Comments are closed.