Externe

Taiwan, țara care a reușit să țină sub control epidemia de coronavirus

Pinterest LinkedIn Tumblr

Taiwan este o țară insulară cu 23 de milioane de locuitori aflată la doar 130 de kilometri de China continentală, locul unde a izbucnit epidemia de coronavirus și unde s-au înregistrat până acum peste 80.000 de cazuri și 3.000 de morți.

Cu toate acestea, până acum Taiwan a raportat doar 48 de cazuri și un singur deces, informează The Guardian.

Pe măsură ce Marea Britanie, SUA, Italia și alte țări se luptă cu extinderea epidemiei de coronavirus, succesul înregistrat de Taiwan începe să fie remarcat. Experții și oficialii locali spune că eficiența măsurilor luate în Taiwan poate fi atribuită tehnologiei, centrului de comandă, sistemului de sănătate și deciziilor luate rapid.

Taiwan a instituit rapid controale la granițele sale și a fost una dintre primele țări care a interzis exportul de măști chirurgicale. Spre deosebire de anul 2003, când SARS a ucis zeci de oameni în Taiwan după ce virusul a venit din China, națiunea insulară are acum acces la tehnologie mai avansată.

Totodată, Taiwan a reacționat rapid după experința avută cu epidemia SARS, pentru că are puțină încredere în datele transmise de China.

Taiwan nu este membru al Organizației Mondiale a Sănătății, pentru că statul chinez nu îi permite acest lucru. China susține că Taiwan face parte din teritoriul său și i-a blocat accesul la organizațiile internaționale. În actuala epidemie, Taiwanul a fost exclus de la întâlnirile convocate de OMS pe tema coronavirusului. A primit acces totuși la o conferință desfășurată online pe tema Covid19, în data de 12 februarie.

Sursa: digi24.ro

Citește și: VIDEO // Străzile din Italia sunt patrulate, pentru a asigura că cetățenii respectă starea de carantină

 

loading...

Comments are closed.