Alte știri

Țara în care cetățenii sunt amenințați cu pușcăria, dar și cu moartea, dacă nu vor să se vaccineze

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cetățenii filipinezi sunt amenințați cu pușcăria de președintele Rodrigo Duterte, în cazul în care nu vor să se vaccineze împotriva COVID-19. Acesta i-a avertizat că vor fi reținuți și pe numele lor vor fi deschise dosare penale pentru omucidere. Declarații în acest sens au fost făcute la unul din briefing-urile de presă săptămânale, informează Realitatea.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Nu mă înțelegeți greșit, [dar] această țară este în criză, în stare de urgență. Dacă nu doriți să vă vaccinați, vă voi reține și vă voi face vaccinul. Sunteți dăunători, suferim din cauza voastră și voi sunteți cei care agravați situația”, a declarat Duterte.

„Dacă nu vă vaccinați, părăsiți Filipine. Mergeți în India sau undeva – în America, dar în timp ce sunteți aici și sunteți un potențial purtător al virusului, vaccinați-vă”, a adăugat acesta.

Președintele a spus că va contacta Ministerul Afacerilor Interne și administrația locală pentru a întocmi liste cu persoanele care refuză să fie vaccinate.

Consideră „oameni proști care nu vor să fie vaccinați”. „De fapt, sunt purtători, pot călători dintr-un loc în altul, pot transporta virusul și îi pot infecta pe alții. Voi, oameni care nu doriți să fiți vaccinați, vă voi da [un vaccin pentru porci], care va ucide virusul, inclusiv pe voi”, a conchis acesta.

Anterior, acesta a declarat că este în căutarea unei legi „adecvate” care să permită reținerea persoanelor care încalcă regimul de carantină. De asemenea, el i-a amenințat cu închisoare pe cei care participă la evenimente în masă.

Potrivit datelor internaționale despre situația țările din fiecare stat în legătură cu răspândirea COVID-19, Filipine are înregistrate de la începutul pandemiei până în prezent 1 397 992 de cazuri. 24 372 de persoane au murit. În ultimele 24 de ore, cazuri noi înregistrate au fost 6 096 și 128 de morți.

Autorităţile filipineze au aprobat până acum în regim de urgenţă utilizarea vaccinurilor de la Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen (Johnson&Johnson), dar şi a celui rusesc Sputnik V, chinezesc produs de Sinovac şi cel al companiei indiene Bharat Biotech.

Citește și: NATO începe exercițiile militare în Marea Neagră

loading...

Comments are closed.