Te deranjează gălăgia din curte pe timpul nopții? Acum ai posibilitatea să informezi poliția printr-o aplicație online

chisnau, gălăgia din curte pe timpul nopții, Acum ai posibilitatea să informezi poliția printr-o aplicație online, politia moldova, igp alexandru pinzari, 
 

Începând de astăzi, 22 august, o nouă modalitate de comunicare cu poliția este pusă la dispoziția cetățenilor. Aplicația, întitulată ”Harta semnalărilor”, ce poate fi accesată de pe pagina poliției, amenintari.politia.md, oferă posibilitatea cetățenilor să informeze forțele de ordine despre orice încălcare a ordinii și liniștii publice pe care o observă în comunitatea sa.

Datorită acestor semnalări, poliția va afla mult mai rapid despre încălcările sau neregulile depistate de cetățeni, iar suprapunându-le cu statistica proprie, va putea să-și direcționeze forțele, în regiunile indicate, pentru înlăturarea acestora.

Harta semnalărilor poate fi accesată oricând și de oricine, fără o înregistrare prealabilă. Procesul de semnalare este unul simplu, ce constă din câțiva pași și poate fi efectuat de la telefonul mobil, tabletă sau calculator. Adițional, platforma oferă o statistică online privind numărul și tipurile de semnalări inclusiv după regiuni.  

Această platformă este inspirată din experiența poliției poloneze care s-a dovedit a fi foarte eficientă. Implicarea cetățenilor în activitatea de prevenire a infracțiunilor, respectiv asigurarea ordinii publicii, este unul din principiile activității polițienești comunitare, concept ce este implementat de poliție în Republica Moldova, în cadrul Strategiei de Dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020”, a declarat în cadrul conferinței de lansare a platforme șeful Poliției, Alexandru Pînzari.

Atenție însă această aplicație nu substituie apelurile de urgență, prin urmare în caz de urgență, cetățenii trebuie să apeleze numărul unic 112.

Te deranjează gălăgia din curte pe timpul nopții, Acum ai posibilitatea să informezi poliția printr-o aplicație online, politia chisinau, igp alexandru pinzari, 

Total
0
Shares
Total
0
Share