Alte știri

Terorism planificat pe WhatApp: 12 membri a unei grupări de extremă dreaptă planificau atentate în Germania

Pinterest LinkedIn Tumblr

Doisprezece membri ai unei grupări de extremă dreaptă din Germania plănuiau să atace moschei, politicieni și azilanți.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Cei 12, arestați vineri, aparin grupării Der harte Kern (nucleul dur, n.r.). Un alt bărbat despre care se crede că face parte din grup a reușit să scape și este dat in urmărire.

Patru dintre bărbați, toți de naționalitate germană, au fost arestați sub suspiciunea de a fi format Der harte Kern. Ceilalți opt sunt suspectați că au sprijinit gruparea cu bani și arme.

Barbații s-ar fi întâlnit prin platforma de mesagerie WhatsApp și au format organizația în luna septembrie a anului trecut. Aparent, au legături cu Soldiers of Odin, grup de extremă dreapta format în Finlanda în urma cu cinci ani.

Liderul grupării germane, un bărbat in varsta de 53 de ani cunoscut sub numele Warner S., era cunoscut autorităților și locuia în orasul Ausburg.

Săptămâna trecută, membrii grupării au discutat planuri pentru zece atacuri pe care să le comită în țară, inclusiv masacre la moschei similare celor care au avut loc anul trecut în Noua Zeelanda. Se pare că ei sperau ca aceste acțiuni să fie contraatacate și, astfel, să ia naștere un război civil.

Potrivit presei germane, autoritățile au fost prevenite de o persoană care s-a infiltrat în grup. În descinderile ulterioare, au fost găsite arme și materiale ce puteau fi folosite pentru a realiza bombe artizanale.

Curtea federală de justiție din Germania a ordonat ca bărbații sa fie reținuți în timp ce ancheta continuă.

În ultimii ani, Germania se confruntă cu o creștere a organizațiilor extremiste, în special în partea de est. Autoritățile încearcă să reprime extrema dreaptă de anul trecut, când politicianul Walter Luebcke a fost ucis în orașul estic Halle, unde a avut loc loc un atac la o sinagoga.

Citește și: Mark Zuckerberg, despre interferențele electorale de pe Facebook: „Eliminăm zilnic peste un milion de conturi false”

loading...

Comments are closed.