Alte știri

TEST DRIVE: Jeep Grand Cherokee, în deşertul Orientului Mijlociu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Demult n-am avut noi o maşină americană pur-sânge în teste, iar nouă obişnuiau să ne cam placă motoarele imense şi forţa brută, dezlănţuită de ele. Ultimul asemenea test a fost cu Ford Mustang GT 5.0 V8 şi dacă încă n-aţi văzut acel test drive. Dar astăzi avem ceva de o altă factură, într-un loc cu totul unic al planetei. E vorba de un Jeep Grand Cherokee, cu elemente de design SRT, pe care l-am testat tocmai în Emiratele Arabe Unite, la marginea imensului deşert Rub al-Khali, supranumit şi pătratul uscat al planetei Pământ.

Acum, în perioada rece a anului, deşertul ne-a întâmpinat cu temperaturi de 28-32 de grade, dar vara ele ajung cu uşurinţă la peste 50 de grade Celsius!

Punctul nostru de start a fost în Dubai, oraş în care am ajuns pentru prima dată, iar traseul presupunea să mergem pe autostrăzi asfaltate până spre începutul zonei de deşert, după care drumuri mai înguste asfaltate şi chiar mici escapade prin uscăciunea deşertului. Maşina noastră era echipată, însă, cu anvelope absolut standard, de şosea, dacă am putea spune, nefiind pregătită de înfruntarea nisipurilor nemiloase ale unui asemenea deşert. Ce a însemnat asta până la urmă, veţi vedea în acest test drive cu totul special!

Jeep Grand Cherokee, durul

În mintea mea, Jeep Grand Cherokee mi s-a întipărit din copilărie, când prima generaţie a modelului era eroul serialului Jurassik Park, iar Grand Cherokee părea suficient de dur şi capabil să facă faţă în perioade preistorice, când nu existau drumuri. Era o ficţiune care i-a creat o imagine de băiat dur, şi această imagine îl recomandă până şi astăzi, la multe generaţii depărtare.

Generaţia curentă nu e foarte proaspătă pe piaţă, fiind lansată mai mult de 7 ani în urmă, însă acum patru ani a venit şi un facelift contradictoriu pentru Grand Cherokee, care i-a adus aceste blocuri optice, care păreau preluate de pe Chysler 300 şi, deoarece nu umpleau tot spaţiul lăsat de bara de protecţie, acel spaţiu a trebuit umplut cu o inserţie de plastic. Apoi, lumea s-a obişnuit cu el, şi azi până şi această contradicţie de design pare o normalitate.

stiri auto, Jeep Grand Cherokee, în deşertul Orientului MijlociuContinuare pe piataauto.md 

loading...

Comments are closed.