Țîrdea bate alarma: Securitatea Națională a Republicii Moldova a ajuns pe mâinile unor tovarăși, plătiți din exterior

Șapte membri ai Consiliului Suprem de Securitate (CSS), din cei 11 numiți de către președintele Maia Sandu, sunt reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale (ONG), care fac parte din rețeaua SOROS, transmite Telegraph.md

Aceste ONG-uri gestionează bugete de la 300 de mii de euro până la peste un milion de euro pe an, bani primiți din exterior.

Declarația a fost făcută de către deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, în cadrul unei conferințe de presă. Parlamentarul spune că este pentru prima dată în istoria țării, când persoanele finanțate din surse externe vor avea acces deschis la secretul de stat.

Veaceslav Negruță a activat la Transparency International Moldova, un ONG care face parte din rețeaua Soros. Sergiu Litvinenco a fost la Fortius, Olesea Stamate – la AGER. Tatatiana Răducanu a fost promovată la Centrul de Resurse Juridice din Moldova. Sergiu Gaibu – Expert Grup. Igor Grosu – Centrul de Resurse Juridice din Moldova, Vladislav Kulminski – președinte IPIS și alte ONG-uri din rețeaua SOROS. Toți acești tovarăși vor avea acces la secretul de stat, la cele mai importante decizii legate de securitatea țării și tot acești tovarăși au fost sponsorizați de fundații străine, în special SOROS. Cine îi va împiedica pe acești indivizi să nu divulge secretele de stat și în baza căror criterii ei au nimerit în CSS?”, se întreabă Țîrdea.

Citește și: Disonanță cognitivă? Mihai Ghimpu refuză ”Ordinul Republicii” din motive politice, dar încasează indemnizația de 500 de lei pentru această distincție

Total
0
Shares
Total
0
Share