Social

Top 5 alimente vindecătoare, menționate chiar în Biblie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Biblia este cartea care ne deschide lumea către credință, însă pe lângă pilde în Biblie putem învăța și despre sănătate. Știai că în Sfânta Scriptură sunt relatate alimente, care ne scapă de boli chiar și în zilele noastre? Este adevărat, foarte multe alimente menționate în Biblie, au proprietăți vindecătoare uluitoare.

Haide să vedem despre ce alimente este vorba.

1. Mierea

Mierea este foarte des menționată în biblie. Nu este de mirare că mai este numită și aurul lichid, deoarece mierea are foarte multe proprietăți nutritive, precum Vitamina B, calciu, cupru, fosfat, fier, magneziu, potasiu sau aminoacizi. Consumul de miere poate preveni și trata mai multe boli, precum: arsurile solare, alergiile, vindecă rănile sau tratează starea de greață. Amestecă miere cu fructe și iaurt.

2. Lintea

Lintea conține foarte mulți nutrienți, precum Vitamina B, fibre, cupru, zinc, potasiu sau fosfor. De asemena, lintea asigură nivelul necesar de enzime, pentru organism și poate elimina toxinele. Lintea vindecă inflamațiile și este un bun antioxidant. Datorită conținutului mare de fibre, lintea este un aliment extrem de sănătos, care susține buna funcționare a digestiei și protejează inima. Încearcă să consumi linte cu sos curry.

3. Meiul

Biblia menționează meiul ca fiind o grână fără conținut de gluten. Nu este de mirare faptul că oamenii erau mult mai sănătoși, în vremurile biblice, deoarece ei consumau foarte des mei. Nu conține gluten, așa că este o alegere excelentă pentru persoanele alergice la gluten. Meiul conține foarte multe minerale, magneziu și fibre. Meiul poate preveni riscul bolilor cardiace, scade presiunea sangvină și tratează migrenele. De asemenea, meiul te poate proteja de cancer și reduce riscul apariției diabetului de tip 2. Înlocuiește orezul cu mei.

4. Rodia

Rodia este o excelentă sursă de Vitamina A, C și E. Aceste vitamine sunt antioxidative și pot combate inflamațiile, conferă un aspect sănătos al pielii și întăresc imunitatea. Pe lângă aceste aspecte, rodia conține și acid cafeic și punicic, ajutând la menținerea sănătății cardiace și la prevenirea cancerului. Rodia poate încetini procesul de îmbătrânire, scade colesterolul și activează metabolismul.

5. Uleiul de măsline

Biblia ne vorbește des despre uleiul de măsline. El este adesea inclus în dieta mediteranenană, este bogat în acid oleic și poate întări imunitatea, reduce riscul apariției cancerului și retrage inflamațiile. Uleiul de măsline este bogat în Vitamina E, menținând astfel frumusețea pielii. Uleiul de măsline este un bun antioxidant și poate stabiliza glicemia și nivelul colesterolului, din sânge. Folosește întotdeauna ulei de calitate, extravirgin.

Care este alimentul tău biblic preferat?

loading...

Comments are closed.