TOP 5 cele mai scumpe mașini importate în Moldova în 2019. Cea mai scumpă este mașina unui politician

porshe, ramnge rover, rols royce, ferarri
 

Valoarea totală a celor cinci automobile de lux importate în R. Moldova în anul 2019 depășește peste 1,6 milioane de euro, sumă cu care s-ar fi putut cumpăra în jur de 230 de exemplare „Dacia Logan” de ultimă generaţie.

Calculele au fost făcute de autoblog.md, care a realizat un top cinci al celor mai scumpe mașini care au ajuns în republica noastră în anul 2019:

Locul 5: Porsche 911 GT3 RS – 200 000 de euro

Acesta este și singurul model din acest top importat în acest an în Republica Moldova în două exemplare, fiecare dintre ele având un preț de listă de 200 000 de euro.

Porsche 911 GT3 RS este unul dintre cele mai dorite și căutate modele Porsche ale momentului, asta pentru că este un automobil veritabil de curse, dar care a fost adaptat și pentru a circula pe drumurile publice. Motorul lui GT3 RS stă în spatele mașinii, are o capacitate cilindrică de 4.0 litri și dezvoltă 520 de cai putere capabili să accelereze coupeul în doar 3.2 secunde având doar tracțiune spate!

Locul 4: Range Rover SVAutobiography – 210 000 de euro

Range Rover SVAutobiography este cel mai luxos și exclusiv SUV din gama britanicilor. Pe lângă motorul V8 twin-turbo de 4.4 litri, mașina asta te copleșește cu confortul din interior. Scaune individuale spate, frigider, monitoare individuale spate, masaj, piele de cea mai bună calitate, caroserie vopsită în două culori, podea din lemn în portbagaj, sistem audio cu 29 de boxe și în jur de 1.5 kW putere și multe, multe altele.

Locul 3: Porsche 911 GT2 RS – 295 000 de euro

Porsche reușește să intre cu încă un model în topul nostru. Cel mai exclusiv și în același timp scump model vândut de Porsche în Republica Moldova în anul 2019 este un GT2 RS.

Dacă GT3 RS este un automobil de curse extrem de rapid, atunci GT2 RS este modelul cu care poți doborî recorduri de viteză. Anume cu un asemenea exemplar Porsche a doborât recordul pentru cel mai rapid tur de pe Nurburgring cu ceva timp în urmă. În spatele șoferului stă un motor de 3.8 litri biturbo ce dezvoltă 700 de cai putere și care poate accelera mașina în doar 2.8 secunde până la 100 km/h sau până la o viteză maximă de 340 km/h. Toată puterea este transmisă pe puntea din spate.

Porsche a avut mare grijă să mențină cât mai jos greutatea acestui model, astfel până și logoul Porsche de pe capotă este un sticker obișnuit. Foarte multe elemente sunt din carbon, jantele pot fi din magneziu, în timp ce barele din interior ce asigură o rigiditate cât mai bună a caroseriei, dar și un nivel mai înalt de siguranță, pot fi din titan.

Locul 2: Ferrari 812 Superfast – 300 000 de euro

Pe statistica vânzărilor din acest an a intrat și un Ferrari 812 Superfast, el fiind și singurul Ferrari importat în R. Moldova în anul 2019.

Modelul a fost anunțat în 2017 la Salonul Auto de la Geneva ca fiind cel mai puternic automobil de serie din lume ce este pus în mișcare de un motor aspirat natural. Vorbim despre un V12 de 6.5 litri ce produce 800 de cai putere, capabili să accelereze coupeul în 2.9 secunde și să-l ducă până la o viteză maximă de 340 km/h.

Motorul este cuplat la o cutie cu dublu ambreiaj cu șapte rapoarte de origine Getrag, în timp ce multe tehnologii, cât și aerodinamica, a fost gândită inclusiv având în spate și experiența specialiștilor ce fac parte din echipa de Formula 1 a Ferrari.

Locul 1: Rolls-Royce Cullinan – 365 000 de euro

Iată că am ajuns și la cea mai scumpă mașină din topul nostru, acesta fiind un Rolls-Royce Cullinan. Multe discuții au fost în jurul acestui automobil ce aparține primarului de Bălți, Renato Usatîi.

Rolls-Royce Cullinan este primul SUV din istoria constructorului britanic. Sub capotă stă un V12 biturbo cu o capacitate de 6.75 de litri care produce 571 de cai putere! Cea mai aşteptată maşină a anului 2018 şi probabil cel mai aşteptat Rolls-Royce din toate timpurile este numit în cinstea lui Sir Thomas Cullinan, magnatul care deţinea în proprietate mina din Africa de Sud în care a fost găsit un diamant de 3.106,75 de carate (621.35 grame) în anul 1905.

Rolls-Royce numeşte Cullinan ca fiind un tot-teren cu o caroserie înălțată, care face ca ideea călătoriilor cu lux în off-road să fie o realitate pentru prima dată. Nu știm cine ar vrea să facă off-road cu o mașină de 365.000 de euro, dar cert este că acest exemplar este și singurul înmatriculat oficial în Republica Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share