Alte știri

Tot mai multe ţări impun restricţii de călătorie persoanelor ce vin din România

Pinterest LinkedIn Tumblr

Creşte numărul ţărilor care impun restricţii de călătorie persoanelor ce vin din România, printre ultimele state apărute pe această listă fiind Italia şi Cipru. Astfel, Italia a introdus carantina obligatorie, timp de 14 zile, pentru toţi cei veniţi din România şi Bulgaria, cel puţin până la 31 iulie, când va fi făcută o nouă reevaluare.

De două zile, şi Cipru a modificat regulile de intrare în ţară, astfel că poţi ajunge aici doar dacă prezinţi următoarele documente:

– o autorizaţie de călătorie, obţinută în prealabil, care presupune completarea electronică a unui chestionar COVID-19 şi introducerea datelor de zbor;

– un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu COVID-19, făcut cu cel mult 72 de ore înainte;

– un permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot pentru persoanele nerezidente (cererile se transmit pe e-mail).

În continuare, există ţări ce interzic complet accesul românilor, precum Lituania, Finlanda şi Moldova. Excepţie fac doar persoanele cu motive bine întemeiate, cum ar fi cele ce au rezidenţa în aceste state sau membri ai familiei.

Mai departe, există mai multe ţări în care, odată ajuns, eşti obligat să te izolezi, printre acestea fiind Marea Britanie, Irlanda, Norvegia, Estonia sau Letonia. În Olanda, persoanelor venite din România le este recomandat ferm să se autoizoleze, vreme de 14 zile, în timp ce Belgia cere consultarea medicului pentru efectuarea unui test în cazul celor veniţi din zona portocalie, unde este inclusă şi România. La rândul ei, Danemarca cere dovada unei rezervări de cel puţin şase nopţi de cazare pentru a te primi, în timp ce în Islanda scapi de carantină/izolare la domiciliu dacă te testezi în aeroport, pe banii tăi.

Printre ţările ce condiţionează accesul românilor de prezentarea unul rezultat negativ al testului COVID-19 este şi Grecia, pentru cei veniţi cu maşina din Bulgaria, prin vama Kulata-Promachonas, singurul punct de frontieră terestră deschis pentru cei ce vor să călătorească. Chiar şi dacă prezinţi un astfel de test, efectuat cu maximum 72 de ore înainte, alături de formularul electronic obligatoriu pentru intrarea pe teritoriul elen, nu înseamnă că nu poţi fi testat suplimentar de greci, la frontieră.

În Ungaria, autorităţile maghiare cer două teste pentru Sars-Cov-2 efectuate la cel puţin 48 de ore distanţă, în ultimele cinci zile. Dacă nu deţii aceste teste, vei fi plasat în carantină pentru 14 zile. Pentru intrarea în Austria, trebuie să prezinţi un test cu rezultat negativ efectuat în ultimele patru zile anterioare sosirii, alături de alte documente justificative. Şi în Slovacia trebuie să prezinţi un astfel de test molecular tip PCR, însă, chiar şi aşa, primele cinci zile le vei petrece în izolare, după care vei fi retestat.

Şi în Rusia eşti obligat să prezinţi un test de COVID-19 negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte şi tradus în rusă sau engleză. Pe lista ţărilor ce impun prezentarea unui test negativ la coronavirus, efectuat cu maximum 48 de ore înainte, apare şi Bosnia Herţegovina.

Sursa: Mediafax.ro

loading...

Comments are closed.