Totalurile primului an al programului “Prima Casă”: Peste 1100 de tinere familii și-au cumpărat o locuință nouă

proiectul prima casa detalii, proiect prima casa moldova, proiecte sociale moldova, locuinte mai ieftine, proiecte plahotniuc, locuinte pentru tineri, locuinte sociale

Ministrul Finanțelor, Ion Chicu a făcut totalurile primului an de când a fost lansat programul de stat, “Prima Casă”. Astfel, printr-o postare pe Facebook, Chicu a anunțat că peste 1100 de familii tinere sau tineri necăsătoriți au procurat o locuință.

Oficialul a transmis urări de bine persoanelor care au profitat de acest program și le-a urat ” Să le fie de bine și să vină cît mai rapid cu solicitări de compensații ”Prima Casă – 3” – mai mulți copii, mai mare suportul din partea statului!”

Ion Chicu a mulțumit și tuturor instituțiilor implicate în procesul derulării programului de stat “Prima Casă”. Ministrul spune că fără contribuția acestora nu era posibil ca aceste 1100 familii/tineri să devină proprietarii unei locuințe. Acesta a menționat băncile comerciale Moldindconbank, Moldova Agroindbank, Victoriabank, Mobiasbancă și Eximbank, echipa de la ODIMM și membrilor echipei Ministerului Finanțelor.

Programul de stat „Prima casă” a fost lansat în data de 26 martie curent. Ulterior, în cadrul proiectului au fost oferite facilități speciale pentru funcționarii publici (Prima Casă 2), iar recent a fost anunțată inițiativa de a crea condiții mai avantajoase pentru familiile care au copii, statul oferind compensații între 10 și 100% din valoarea creditului (Prima Casă 3).

Total
0
Shares
Total
0
Share