Actualitate

Toți cetățenii Republicii Moldova care au solicitat evacuarea sunt în afara teritoriului afgan

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că membrii echipajului, format inclusiv din cetățeni moldoveni, au aterizat în siguranță la Islamabad. 

Sprijiniți de partenerii străini, aceștia au reușit să ajungă la aeroportul internațional Kabul, au verificat aparatul de zbor, care aparține unei companii din Republica Moldova, contractată de un program ONU, și după soluționarea formalităților au decolat spre capitala Pakistanului.

Cetățenii care au părăsit astăzi teritoriul afgan erau ultimii care își exprimase dorința de a fi evacuați. Astfel, la acest moment, toți cetățeni șase ai Republicii Moldova care au solicitat sprijin pentru evacuare se află în siguranță în afara teritoriului afgan.

MAEIE reiterează și pe această cale apreciere partenerilor Republicii Moldova în regiune care au contribuit la asigurarea unui coridor sigur pentru cetățenii moldoveni, precum și responsabililor de la Autoritatea Aeronautică Civilă și Serviciul de Informații și Securitate, care au depus eforturi instituționale concertate pentru evacuarea în siguranță a cetățenilor Republicii Moldova din Afganistan.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va monitoriza în continuare, împreună cu partenerii internaționali, evoluția situației din Afganistan.

loading...

Comments are closed.