Social

Tragedie într-un sat din Găgăuzia! Un copil a mers cu colegii la scăldat, dar nu s-a mai întors

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un băiat de 17 ani s-a înecat ieri, într-un iaz din localitatea Svetlîi, raionul Comrat. Adolescentul a mers cu colegii săi la scăldat, dar nu s-a mai întors. Informațiile au fost publicate într-un comunicat de presă al Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Potrivit unui comunicat al IGSU, acesta ar fi intrat primul în apa şi a îndemnat şi alţi adolescenţi să-i urmeze cale. În scurt timp acesta a mers mai departe şi nu a reuşit să mai iasă la suprafaţă.

„Panicaţi copii au alertat localnicii, iar la ora 16.35 a fost recepţionat apelul de urgenţă la Serviciul 112. La faţa locului au intervenit scafandrii Detașamentului salvatori şi pompieri Comrat, care au reuşit să scoată la suprafaţa corpul neînsufleţit al băiatului”, scrie în comunicat.

La faţa locului au intervenit scafandrii Detașamentului salvatori şi pompieri Comrat, care au reuşit să scoată la suprafaţa corpul neînsufleţit al băiatului. Amintim că în urmă cu câteva zile un alt minor în vârstă de 10 ani şi-a pierdut viaţa într-un bazin acvatic din localitatea Cunicea, raionul Floreşti.

În acest context IGSU atenționează oamenii să nu permită minorilor aflarea de unii singuri în prejma bazinelor acvatice. Mai mult, este contraindicat scăldatul în locuri neautorizate şi în lacuri care nu sunt dotate cu staţii de salvare. De la începutul anului 7 persoane şi-au pierdut viaţa în bazinele acvatice, dintre care 2 minori.

loading...

Comments are closed.